Turer på Vestskogen

Vestskogen er et flott turområde med utallige turmål.  Mange områder ligger over 500 moh. og har flott utsikt.  Parkeringsplassene oppe ved Lamannsmyr er et godt utgangspunkt for å gå til Montebello, Presteslettås, Presteseteråsen, som er Sande høyeste område på 568 moh., for å nevne noen. For å komme dit må en kjøre opp Kalmoveien hvor det er bompenger.
Andre turområder, som f.eks Munken, og Lille Munken, må man parkere ved Sandaker og gå eller sykle opp.  Fjellskarområdet har også flotte turområder og hit kommer en ved å kjøre opp Fjellskarveien, hvor det også er bompenger.
Det er gode stier og milevis med skogbilveier som egner seg til sykkelturer på Vestskogen, og det er flere idylliske vann hvor en kan få seg en dukkert når temperaturen tilsier det.

Vei_mel_Munk_Glanern

Her har vi skogsbilveien som går fra Guriløkka og opp til Skogssetra mellom Munken og Glanern.

På vinterstid er dette området i en særklasse på vår kant av landet.  Med sin høye beliggenhet, parkeringsplassen på Montebello arena er på hele 395 moh, og er det  mest snøsikkre området i Drammens regionen og Vestfold og besøkes av tusenvis i løpet av sesongen.

Skitur1

Klikk deg inn på; Rundt Kalmovannet.    Øyevannsrunden.    Klasikeren Sande Konnerud.     Tur til Montebello        Skøytetur til Kalmovannet      Tur til Presteseteråsen  Tur til Presteslettås

 

 

Del dette: