Velg en side

Tur til Fjellskard

Fjellskard er antagelig navnet på det skaret som går mellom Fjellskard søndre og Fjellskard nordre og betegner hele området.  Her er det flere fine turmuligheter. 

Fjellskard Søndre, 394 moh. Dette er utsikten fra Fjellskard søndre. Her er det vid utsikt og en fin plass å raste på.  Stien opp er en kort liten tur fra Fjellskardveien, og  ca 10 – 15 minutters pen gange. Stien begynner noen hundre meter før man kommer til toppen av Fjellskardveien, opp til venstre.  Skiltet er preget av vær og vind, Fjellskard Søndre, og er litt vanskelig å få øye på. Stien er ganske bratt i starten, men flater ut, og platået man kommer opp på er fantastisk flott.  På klare dager kan man se Groruddalen i Oslo mot nord-øst, og mot sør, langt, langt utover Sandebukta og videre.
Kjører man noen hundre meter lengre opp er stiene opp til Fjellskard nord, som er på drøye 410 moh, også med en flott utsikt. 
Kjører man litt lengre, ned mot den store parkeringsplassen kommer man til utgangpunktet for mange forskjellige turer innover Vestskogen og videre til Konnerud. Se skiltet nederst på siden

Fjellskard Nordre, 411 moh. Stien begynner omtrent på toppen av Fjellskardveien, like til venstre for oversiktskiltet over Fjellskard. Her fra er en fin sti forbi en hytte, før en kommer til trappa opp på plataået til Fjellskard nordre.

Etter trappa går stien til til høyre og merket med rødt.  Følg denne noen hundre meter, da er det lett å komme seg til Fjellskard nordre.  Fra dette punktet er det ikke så mye utsikt å skryte av pga vegitasjon.

Fra toppen av Fjellskardveien er det mange turmuligheter. Se kartet under.   Til Fjellskard søndre og Fjellskard Nordre, som er nevnt over. På tur til Fjellskard nordre fortsetter stien til Bjørgesetra, som er et kulturminne hvor bygningen fortsatt finnes. Stien går så rundt tilbake til parkeringsplassen. Bjørgeseterrunden er på ca 6 km.  På denne turen passeres også Bjørgeslettås, 435 moh.
Det tar ca 10 minutter å gå fra Fjellskardveien og opp til Fjellskard nordre og ca 30 minutter opp til Bjørge slettås.

Det er også en fin sti ned mot Åsvannet og Røysa, se vildet helt t.v.  som er en gammel bygdeborg. Kjører en ned på den store parkeringsplassen ser en alle skiltene innover til Vestskogen, mil etter mil med løper, sommer som vinter. 

Dette store kartet er en skjermbilde fra fra norgeskart.no.  De tilbyr en gratis app som kan lastes ned på de fleste mobiltelefoner.  Kartet er med hensikt laget såpass stort at området i sin helhet kommer fram og man kan se stiene som er oppmerket.

Del dette: