Sport og kultur generelt

Det er ikke alle aktiviteter innen sport og kultur som kan sorteres under en paraply som et idrettslag eller en forening, eller at vedkommende vi omtaler er medlem av en annen forening utenfor Sande.  Derfor har vi satt opp denne ekstra kategorien;  Sport og kultur generelt

Norgesmester i hundekjøring
Dette gjelder hundekjøreren Bjørn Krisitansen som ble norgesmester i hundekjøring som gikk i Trondheim 1989.  Bjørn deltok i 15 km sammen med 85 løpere og gikk til topps med sin Vorster.  Bjørn representerte forøvrig Holmenkollen Trekkhundklubb.

Wikipedia sier dette om hundekjøring:
Hundekjøring er en hundesport der en ekvipasje skal trekke og styre en slede eller pulk (vintersport), ei vogn eller en sparkesykkel (sommersport) over en viss distanse. I konkurranseform skal utstyret ha en viss vekt og størrelse og på raskest mulig måte forflyttes mellom to punkter.
Det er to hovedformer med hundekjøring vinterstid, såkalt nordisk stil (pulkkjøring) og sledehundkjøring. For rekrutter og barn mellom 10 og 11 år er kun snørekjøring tillatt konkurranseform. Snørekjøring er hundekjøring der langrennsløperen går bak hunden med kun en strikk mellom, ingen pulk. I tillegg finnes det en konkurranseform som kalles barmark og omhandler flere konkurranseformer der det ikke er snøforhold.

 

Norgesmester i tennis
Ikke hverdagskost i Sande, men i 1998 gikk Sandejenta Sunniva Thorrud Larsen, som da var 14 år, til topps i sin klasse i NM i tennis som ble arrangert på  Ullern i Oslo.
Sunniva var medlem i Drammen Tennisklubb med Amy Jønsson som trener.
Det har vært en lang vei for Sunniva som hadde spillt i mange år for å komme opp på dette nivået, spesielt den siste tiden før NM har det vært intense treningsøkterr.
I Sunnivas klasse var det 32 deltagere fra hele landet og det ble knivet hardt gjennom mange kamper.

 

 

 

 

Del dette: