Velg en side
Fra 1. til 3. juli i 2016 kunne man oppleve vikingtida på nært hold, 700 autentiske vikinger fra 13 forskjellige land var samlet til det tradisjonelle Vikingmarkedet rett ved Borrehaugene,  Norges første nasjonalpark.

Vik_Annema
Annema Werner fra Svelvik er nesthøvding i Borre vikinglag og har ledet mange vikingmarkeder gjennom årene.

150 telt var slått opp mellom kjempestore eiketrær, mellom gravhaugene og sjøen.  Her bor vikingene med familene sine i lin- eller ulltelt de tre dagene markedet varer, og selv om været vekslet mellom regnskurer og sol var stemningen upåklagelig.  Her kunne publikum vandre rundt omkring og se, lukte og smake på ekte vikingmat og se hvordan smykker og redskap ble laget for over 1000 år siden.  Håndverkerne bruker de samme materialene,  redskapene, verktøy og metoder som ble brukt i vikingtiden.

Vik_vev_smi
Menn smidde og kvinnfolka vevde.

Det var også mange salgsboder hvor man kunne kjøpe flotte gjenstander som var håndlaget på vikingvis.
Dagene igjennom var det forskjellig underholdning for barn og voksne med musikk, teaterforestillinger, gjøglere, konkurranser i vikingidretter og ikke minst en skikkelig vikingslåsskamp med ekte sverd og økser. Her gikk det bokstavelig talt så flisene føyk av vikingskjoldene.

Vik_slosskamp

Vikingene “sloss” to ganger om dagen til publikums forlystelse. Her går det bokstavelig så flisene fyker.

Vik_musikk

Et litt fredligere innslag, men stemingsskapende er det  å høre autentisk musikk i vikingleieren.

Vik_mat

Etterhvert er det blitt flere stands som demonstrer og selger mat laget på vikingvis.

Dette arrangementet er for hele familien og arrangørene og vikingdeltagerne blir stadig flinkere, både med maten som serveres  og selve håndverket, norsk kultur formidlet på en levende og autentisk måte.

Del dette: