Velg en side

Sykkeltur Sande – Holmestrand

Kyststien fra Sande til Holmestrand. Etter at det ble bygget tunnel fra Sande til Holmestrand og jernbanen bokstavelig talt skiftet over til dobbeltspor, ble det åpnet for å lage tursti i den gamle traseen fra Sande til Holmerstrand.  Turstien er ikke av de mest spennende, men hyggelig kan en si. Strekningen er blitt populær både for turgåere og ikke minst syklister.  Underlaget har fått ny grus som gjør traseen god å gå og sykle på. Langs så og si hele strekningen har du kontakt med sjøen.  Bildet over er tatt fra den fine rasteplassen ved stien opp til Angers Klev.

Den relativt nye turstien begynner omtrent der veibommen var på Holm, nærmere bestemt Øgarden. For de som ikke vil sykle eller gå over Holmsletta,  kan parkere der turstien starter, bak et stor hvitt hus ved annleggsveien til jernbaneutbyggingen.   Bildet over viser et pari rett før Angers Klev og Smørstein.

 

Turen går så forbi hyttegrenda på Smørstein, gjennom den gamle tunnelen som har fått innstallert en “trolsk” belysning, og ut til nok en flott rasteplass.  Her er det også en skilt som viser at det er 3,9 km til Holmestrand og 2,2 km til Tvillingbro.  Rasteplassen har flere sittegrupper og flott utsikt over fjorden.

Nesten hele strekningen Øgarden – Holmestrand er friområde og det finnes mange fine rasteplasser, lekeområder, badestrender, eller steder hvor man kan stå å fiske, som på dette bilde.

Hele strekningen er gruslagt med granulat som binder grusen og gir et fast dekke slik at det er fint å sykle.  For oss i Sande starter strekningen ved Øgarden og går forbi Smørstein, Tvillingbro og helt til Holmestrand.  Se den tykke røde streken på kartet til høyre.

På Tvillingbru er det nok en fin rasteplass og en flott lekeplass som desverre er stengt på grunn av korona-smittefare.  Men det kommer andre tider snart håper vi.

Kartet t.v. er en skjermbilde fra Kartverket/norgeskart.no, og viser sykkelveien som en rød stripe.

Del dette: