Velg en side

Skøytetur til Kalmovannet

Når det en skjelden gang klaffer med lite eller ingen snø og nok med kuldegrader kan det bli magisk rundt omkring på de mange vannene på vest- og østskogen.  I dette tilfelle gjelder det Kalmovannet på Vestskogen. Dette lille bildereferatet er fra romjula i 2016, da var isen nærmere 20 centimeter tykk og trygg å gå på.  Men selv da skal en være varsom ved sørenden der demningen er og hvor overskuddsvannet renner ut.  I nordenden er det et bekkefar hvor en også skal være forsiktig.

Vanligvis går man op til Kalmovannet rett opp fra parkeringsplassen, men i år har det vært ekstremt isete og hardpakket snø som har gjort stien vanskelig å gå på.  Et alternativ og en mye bedre sti å gå opp på er da å parkere som vanlig , men gå noen titalls meter tilbake og finne en annen sti opp.  Se på det det lille kartet med to prikkede linjer, en rett opp for parkeringsplassen og en litt lengre syd, se rød pil helt nederst i bildet.  Den er litt vrient å finne,  med se til venstre for det som i utgangspunktet  ser ut som en traktorvei. Her går det en smal, men så og si isfri sti opp til Kalmovannet.

 

Fra parkeringsplassen og opp til Kalmovannet er det bare noen minutter å gå, men det kan selvsagt være glatt på vinterstid.

Bandy er gøy uansett alder og man behøver ikke spille kamp, men bare slå den selvlysende ballen til hverandre for å ha det gøy.

For å være på den sikre siden er det smart å ha med seg en ispigg.  Den kan fås kjøpt i sportsbutikker, men den kan også lages selv.  Kapp et par passende kvister, skru inn en skrue og fil så vekk skruehodet, og på 1-2-3- har du en ispigg, gratis.  Fest så en passende tykk tråd på hver ispigg, og la de henge over halsen under jakka, da er de klar hvis isen brister. (Bare sånn for sikkerhet skyld)!

Å bli dratt over isen på kjelke er gøy, det går fort  og det bråker voldsomt!

På Kalmovannet er det flere bålplasser og mulighet til å steke pølser og pinnebrød.

Del dette: