Velg en side

Sykkeltur fra Horten til Åsgårdstrand

Denne sykkelstien langs sjøen sies å være en av landets flotteste.  Strekningen Horten til Åsgårdstrand er veldig lett og her trenger man kun å kunne sykle.  Vi har tatt utgangspunkt i at man starter sykkelturen omtrent ved fergeleiet i Horten.

Først kommer man til Strandparken som er blitt et flott bo-område med egen strand og båthavn.  Så kommer campingplassen Rørestranda, bildet over.  Her sykler man i åpent landskap.  Det er først etter man har passert Langgrunn og det nye anlegget til Sjøredningsskolen at stien begynner å bli artig å sykle.

Sykkelstien fra Horten til Åsgårdstrand, eller omvendt, bukter seg langs sjøen hele veien og er veldig artig å sykle.  Her er det kultur og historie fra start til mål.  Sykkelturen tar ca. 35 – 40 minutter dene ene veien, men det er lite eller ingen bakker og strekningen er lett å sykle.

Mektige Borrehaugene, Norges første nasjonalpark kjører du gjennom etter noen minutter.

Her er en artig gjeng, norsk spelsau,  som slapper av i den store innhegningen ved Borrehaugene.  Her går de hele sommeren og holder kulturlandskapet i fin stand

Etter å ha passert Steinbrygga og Borre familie camping kommer du til Faugstad, nordens største sammenhengene askeskog.  Det er satt opp en plakat som forteller litt om skogen og bruken av ask fra Norrøn mytologi. Ask har en sentral plass som verdens treet, gudenes tuntre, Yggdrasil. De første menneskene i Norrøn mytolog var som kjent Ask og Embla, henholdsvis fra ask- og almetreet.

Tradisjonsrik strekning
Turperle, også for over 100 år siden.
Maler Hans Heyerdahl malte kyststien i Åsgårdstrand  i 1890-årene. Landeveien er navnet på maleriet.

Appropos kunst.  Når man kommer til Åsgårdstrand må en jo bortom Munchs hus – før en tar en velfortjent pause, og kanskje bevilger seg en is ved den hyggelige kiosken ved båthavnen.

.

Del dette: