IL Vinn

IL Vinn feiret i januar 1988 70 år siden starten i 1918
Idrettslaget var da engasjert i en rekke idretter med hovedvekt på fotball og ski, men også turn, sykkel, volleyball og orientering med sine 900 medlemmer.  Det var stor aktivitet og  mange framtidplaner.  De ønsket å utvide klubbhuset, bygging av grusbane ved Sandehallen, ombygging og drenering av hovedbanen.
Hovedstyret i IL Vinn i 1988 var:  Leder Arne Rype, Nestleder Kai Martinsen, sekretær Ranveig Lindseth, kasserer Jan Kveine, fotballgruppa Knut Råstad, skigruppa Knut Evensen, turngruppa Anne britt Bonden, sykkelgruppa Ole Hovland, volleyball Arne Fossum, orientering Vidar Trømborg, utdanningskonsulent Emil Appenzeller, varamedlem Mari Svendsøy.

IL Vinn ønsket i  1988 å utvide klubbhuset og drenere hovedbanen.

Kretsmesterskap til Vinn´s fotballdamer
i 1989 kunne lokalavisa fortelle at Vinn´s fotballdamer tok kretsmesterskapet i sin divisjon.  Etter tre år i toppen av 5. divisjon ble de omsider best med 13 seire av 16 kamper, 2 ble spilt uavgjoert og kun ett tap.  Sesongens største seier kom i Kongsberg Idrettspark hvor de slo hjemmelaget med hele 16 – 1!  Sluttabellen viste at Vinn vant serien 9 poeng foran Bødalen som kmom på 2. plass.

Klart for nytt klubbhus
17. september 1990 gikk startsignalet for nytt klubbhus og i løpet av høsten ble grunnmuren reist for tilbygget.  Bygget var et stort løft for klubben og det var en lang planleggingsperiode.  Arbeidet var basert på dugnad og innsats fra medlemmene, alt fra arkitekt til murere og snekkere i egne rekker.
Tilbygget var beregnet til 190 m2 i grunnflate med to fulle etasjer.  Totalt ble det 600 m2 å boltre seg på.  I underetasjen ble det to sett garderober med separate dusjer, dommergarderober og badstue og vestibyle med trapp til hovedetasje.   I hovedetasjen var det planlagt stort møterom, speakerboks med balkong, klubbkontor, arkiv og nye toaletter, samt et helt nytt kjøkken.   Klubbledelsen kunne i 1991 fortelle til lokalavisa om en god periode og at det ble arbeidet godt på alle plan.

Skifest i Sande 26. og 27. januar 1991 ble det arrangert KM med I.L. Vinn som arrangør
Start og målområdet var ved Teien Sag og løypetraseen gikk opp til Vinns lysløype i Hanekleiva.

IL Vinn har slått seg sammen med Selvik IF og heter nå Sande Sportsklubb.

Del dette: