Badeplasser i Sande


Maldivene?  Nei, dette er Bjerkøymoloen  med mange båtplasser og omliggende øyer.  Sande har en av Vestfolds lengste kystlinjer og mange flotte badeplasser.

Helt innerst i Sandebuktas ligger Kverntangen som er et flott område, stort sett med svaberg, men det er også en liten sandstrand.  Det er også toalett på området.  Hovedparkeringen er ved Fremad, forsamlingshus.  Det er HC-parkering ved badeplassen.

De to bildene over er fra “Steinbrygga”, rett sør for en større båtplass og det som tidligere var  Sandokiosken.  Her er det også parkeringsmuligheter, men de fleste ser ut til å krongle seg til å parkere langs veien og så tett opp til stranda som mulig.  Her er det også toalett.

Sandobrygga, her er en liten badeplass som brukes av lokalbefolkningen og hyttefolk i området.

Buene. Ved siden å være et kulturminne er det også bademuligheter men det er langgrunt og passer godt for barn.  Svabergene er fine å ligge å sole seg på.  Vegen ned er stengt med bom og de som ikke er hytteeier eller fastboende med nøkkel må parkere ved gamle Vammen skole, nå barnehage.  Her er det god plass, i alle fall på søndager.  Herfra er det en spasertur på noen minutter bort til buene.

Hagasande er kanskje Sande fineste strand, lang med fin sand.  Det er ganske langgrundt og egner seg ypperlig for barn og famlier.
Sandviken slik det så ut før den mye omtalte brygga ble etablert.  Her er det fin sandstrand, HC-toalett,  parkering et lite stykke unna, ca 150 meter å gå.

Sandviken slik det ble etter bryggene ble bygget.

Leinastranda ligger jo ikke i Sande, men på Berger i Svelvik.  Den er utrolig flott og med en i alle fall et optisk følelse av å se ut på havet.  Det er også fin sand der.  Litt kronglete å komme ned til, men ikke uoverkommerlig for de fleste.  Man må imidlertid parkere et stykke unna, f.eks ved Berger idrettsbane.  Herfra er det ca 10 minutter i fint terreng fram til en steinete bratt sti ned til stranda.

Sandebuktas østside.  Holmsåsen var i 60, 70 og 80-årene Sande mest besøkte badeplasser, spesielt av ungdom.

Sandes nyeste offisielle bade- og strandområde bak i bildet.  Av en eller annen grunn ble området kjøpt av penger gitt av regjeringen den gangen, mottoet var å få stranda tilbake til folket.  Det er bare det at det ikke er noe strand på området.  Det er imidlertid en brygge man kan bade fra.  Her er det også montert et stupebrett.

Del dette: