Velg en side

Tur til Prestesetra

 

 

Presteseteråsen er Sande høyeste punkt med 568 meter over havet.  Man kan komme dit opp fra forskjellige steder, fra Hof ved å følge skogsbilveien fram til Kabretta, fra Konnerud følger man skogsbilveien forbi Jøranvann og så holde til høyre ved veikrysset.  Vi skal imidlertid gå opp til Presteseteråsen fra Lamannsmyr og følge stien opp til Kabretta og videre opp til Montebello. 

Se Tur til Montebello.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når en passerer Montebelloplatået er det en fin sti å følge fram til østkanten av Prestevannet, her er det litt myrlent, men helt greit å gå.  Stien går fram mot skogsbilveien som krysses og opp en liten skråning opp til Presteseteren.  Den ligger idyllisk til og passer fint for en hvil før man går siste stykket opp til Presteseteråsen.

Hytta eies av Selvik Brug og skogsarealet det er snakk om er på hele 64 000m dekar og strekker seg fra Sande til Konnerud. Av dette er 56 000 dekar produktiv skog.  Disse opplysningene har vi funnet på Selvik Brugs egen webside, som er et vel verdt besøk.
På eiendommen er det til sammen ca. 70 km med skogsbilveier som jo egner seg godt for syklister.

 

 

Utsikten fra Presteseter åsen er flott, selv om det er nærliggende områder som er tilnærmet like høye Presteslettås på 561 og Montebello på 533 moh.

Del dette: