Velg en side

Tur til Høgåsen, 316 moh.

En tur til Høgåsen er vel verdt strevet, her er det et nydelig terreng og en fantastisk utsikt over Sandebukta og Oslofjorden så langt øyet rekker..  På den flate toppartiet er det en liten varde, her kan man spise matpakka og sitte å nyte utsikten over terrenget rundt som består av lave og krokete furuer og svaberg. Tekst og foto Anders Aaserud

Start fra parkeringsplassen nedenfor Seterdammen
Den letteste strekningen opp til Høgåsen er antagelig å parkere nedenfor Seterdammen på Berger og gå skogsbilveien fram til enden av Blindevann.  Dette er ca 15 minutters gange .

Blindevannet er langt og smalt og dypt og er hoveddrikkevannet i Sande og Svelvik.  Vannet er noe av det beste i Norge viste prøver for noen år siden.

Litt før man kommer fram til Blindevannet står det et skilt som peker oppover til høyre.   Herfra  er det iflg. skiltet ca. 2 km til Høgåsen.

Etter å ha tatt av til høyre ved skiltet er det lange strekninger med fin sti og lett å gå.

Det er ganske bratt og ulendt terreng på begge sider av Blindevannet og kartet viser at det ikke er en sammenhengende runde rundt vannet, men nok om det, her snakker vi om Høgåsen.

 

Ønsker man å bruke sykkel passer det bra å ta sykkel opp fra Seterdammen og opp til Blindevannet.  Herfra og opp mot Høgåsen er det best å bruke bena.

Etterhvert blir stien langt mer utfordrende, og enkelte steder er det ganske bratt, men ikke værre enn at en med normal kondis og kroppsføring klarer det fint.

Før man kommer opp på platået er det ganske bratt og det er smart å bruke staver for de som ikke er topptrente.

Det kuperte og tildels bratte terrenget gjør at en bruker litt mer tid på de to kilometerne enn om det var på skogsbilveien, men vel oppe får en som sagt belønning for strevet.  Her er det en nærmest 180 graders panoramautsikt  over Sandsebukta og Oslofjorden.  På klare dager er det mulig å se langt, så ta med kikkert.  Rett fram ligger Horten og bak sees Bastøy.  Bak der igjen og i horisonten skimtes Bolærne.

God tur!

Del dette: