Velg en side

Flaggskipet Sandetun

Sandetun, et formidabelt løft innen eldreomsorgen

Høsten 1988 hadde lokalavisa en større reportasje om bygdas nye stolthet, Sandetun.
Sandetun er blitt samlingspunktet for bygdas eldre og i tillegg til beboerne i de tolv leilighetene som foreløpig er ferdig og i bruk kommer det folk fra hele bygda for å besøke kafeterian, som raskt fikk et godt rykte for god og billig mat, samt mange forskjellige kurs, trimmen, prest-ens time eller underholdningstilbud.

I 1988 var Sandetun i god gjenge og institusjonen fikk mye ros.  Foreløpig var det 12 leiligheter som var tatt i bruk og alle leilighetene var forbundet med ganger til midten av senteret hvor det var kafeteria.
I den store peisestua som ligger tilknyttet kafeterian er det jevnlig underholdning, både  med lokale krefter og kjendiser som Odd Grythe,  som her har fått god stemning i salen med allsang og glade toner.

Bildet viser med all tydelighet at her koser man seg.

Det er også mange andre tilbud på Sande som har sin egen aktivetetsleder, Toril Ågedal,  som  hver tirsdag, torsdag og fredag hjelper til med forskjellige aktiviteter som veving, sying og andre håndverksaktiviteter.  I tillegg var det spesialkurser.  Hver 3. torsdag i måneden var det prestens time og onsdag var det trim under ledelse av Toril Ågedal.  Det ble spilt bridge og det var biblioteksvirksomhet.

Sandetun er åpent for alle, enten man ønsket bare å sitte ned å prate, eller ta en kaffe eller matbit i kafeterian.  Middag kostet i 1988 25 kroner.

Del dette: