Velg en side

Kyststien

KyststienSande har en av Vestfolds lengste kystlinjer men kyststien er ikke like fin rundt hele Sandebukta.  Den suverent fineste går fra parkeringsplassen ved Bjerkøymoloens nordside og mot Vammen og videre østover.

Første delen av kysstien etter å ha parkert er asfaltert og egner seg godt med barnevogn eller sykkel.  Etterhvert blir det litt kronglete partier som kanskje blir litt vanskelig å passere. Stien går forbi gamle Vammen skole, nå barnehage.  Videre på en grusvei fram til Mørkasel og veien som går ned til Buene.  Her er det bom, men bare for biler.

Vakkert naturlandskap. Kyststien går rett bak Buene, til høyre i bildet og videre inn i et hyttefelt.

Mange bryggeanlegg er kommet på plass og erstattet uttallige private brygger langs kystlinjen i kommunen.  Her nedenfor hyttefeltet på Sjøbuåsen hvor kysstien går gjennom er det blitt en flott fellesbrygge.

Her er det laget et kompromis mellom hytteier og kommunen og kyststien går et stykke bak hyttene i en smal sti uten at det er problematisk. Stien fortsetter mot Mørkasselodden hvor den smalner endel og ned til Hagasand kan det være kronglete med barnevogn.

Stien passerer så den fineste stranda i Sande, Hagasand, rett bak selve stranda og fortsetter på en smal asfaltvei videre mot Sandviken.  Her passeres det gedigne mursteinslottet på vei mot Sandviksstranda.

Følger man strandkanten på Sandviksstranda kan det være litt kronglete å finne igjen stien som går bak ei hytte.  Man kan også følge asfaltvegen rundt husene som ligger ovenfor stranda og så holde til høyre videre.

Stien fortsetter under Leinaåsen og det er asfalt et godt stykke.  Ved enden av Leinaveien er det mulig å komme seg ned på Leinastranda, men det er kronglete og ikke helt lett å finne den, her er det virkelig kuppert.  Men klarer man det finnes en brukbar sti fram til den lange Leina-stranda.  Da er man kommet til Berger, nå endel av Drammen kommune.

Del dette: