Tur til Munken, 476 moh.

En tur til Munken på Vestskogen hører med på turlista i Sande og her er det en stor fordel med sykkel.  Veien inn til Guriløkka som ligger rett under Lillemunken og Munken er privat og bilkjøring her er forbudt.  Man må parkere ned ved Kalmoveien, rette etter å ha passert innkjørselen til Ødeskau gård.  Herfra er det fint å sykle, først et stykke mot Kriken, så tar man av til høyre, her er det en relativt ny vei opp til Guriløkka.  Herfra går det en fin skogsbilvei oppover i lia. Etter noen hundre meter deler veien seg, hold til venstre hvis du vil opp til Munken.  Veien til høyre går mot Solbergsetra og Knatten som også er en fin tur.  Men vi skal nå opp til Munken.

Fra Guriløkka er det en jevn stigning fra ca. 175 moh og opp til Munken som er på 476, en stigning på ca 300 meter over en strekning på litt over 2 km.  Det er flere måter å komme opp til Munken-platået, men personelig synes jeg det er best å gå rett opp i lia etter å ha passert Lillemunken. Her må en parkere sykkelen for terrenget herfra og opp er ganske bratt.  Det er litt vanskelig å finne stien i starten, men man finner den etterhvert.
Man kan også nå toppen ved å følge skogsbilveien som går videre oppover mellom  Glaneren og Munken.  Når en kommer opp til Gampemyrene går det iflg. kommunens kart en sti innover som en kan følge noen meter før en går ut på platået.

På toppen av Munken er det et bredt platå og en fantastisk utsikt over Sande og fjorden.

Del dette: