Velg en side

Sykkel, kano og kajakk

For de som velger sykkel, kano eller kajakk når de skal på tur er mulighetene mange og fine i distriktet vårt. Med milevis av skogsbilveier, elva og fjorden selvsagt.
Bildet til venstre er fra Sandeelva like nedenfor Hagabrua.  Elva kan padles fra munningen og helt opp til golfbanen når vannstanden tillater det.

Sykkel utvider turen betydelig og den kan tas med på veldig mange ulike turer.  I Sande har vi milevis med skogsbilveier og Allemanns-retten gir oss muligheter til å ferdes fritt i utmarka, også på skogs-bilveiene.
Bildet over er fra veien opp til Hvittingen.  Se egen beskrivelse; Tur til Hvittingen.

Sykkel har blitt populært og det er blitt lagt til rette av kommunale myndigheter med gang- og sykkelveier gjennom hele bygda.  Det er også laget sykkelstier/veier på typiske turveier, som strekningen Sande – Holmestrand.  Her er den gamle jernbanetrasseen omgjort til en super arena for sykkel.  Se bildet til venstre, som er rett ovenfor Smørstein, eller Bogebukta som kartet sier.
I nabokommunen Horten ligger en av landets mest idyllisk strekninger mellom Horten og Åsgårdstrand. Hele strekning langs fjorden.  Se bildet til helt høyre.  Foruten å være morsom å sykle er det flust med kulturminner, og mange hyggelig badeplasser,  når været og badetemperaturen er som best.

“Mus” over hovedmenyen Frluftsliv, da dukker det mange turbeskrivelser i Sande og omegnen.

Del dette: