Velg en side

Historisk sti rundt Løvøya i Horten.

Fra “Prekestolen” får du en fantastisk utsikt over store deler av Oslofjorden.  Du ser Langøya og Sande, helt i nord, Hurumlandet, Mølen, Son og Jeløya i Moss. 

«Løvøya, Horten historisk tursti».  Dette heter turen beskrevet på nettsiden ut.no, og det står under gradering; Krevende, med rød markering.  Hallo!  Hvor krevende kan det bli å gå rundt den lille halvøya? Turløypa er kort, bare drøyt 3 km, men det var faktisk ganske krevende enkelte partier, det må innrømmes, men turen i sin helhet var fin. 

Parkeringsmuligheter foran kafeen ved campingplassen, ved Løvøykapellet, da må en gå langs Løvøyveien fram til brua over til Mellomøya, som forøvrig er stengt, militært område. Der begynner turstien til venstre smått og pent med en fin sti langs vannkanten før terrenget stiger endel og videre er det veldig kupert, opp og ned store steiner og en begynner å skjønne graderingen. Etter ca 1 km kommer du til stedet som kalles Prekestolen som er et fint utsiktspunkt over store deler av Oslofjorden.  Du ser Langøya og Sande, helt i nord, Hurumlandet, Mølen, Son og Jeløya i Moss. 

Stien begynner ved Løvøysund bro og går langs sjøen et lite stykke, før det stiger opp mot Preksestolen

Langs hele stien står det oppslagstavler med historiske godbiter og om geologi og planteliv.  All ære til DNT, Horten.

Vel oppe på Prekestolen er det en super utsikt ut over Oslofjorden, se bildet øverst på siden, men også ned på idylliske Jesusbukta. 

Rett etter Preksestolen deler stien seg og velger man stien til høyre blir det bratt og svære steinblokker ligger hulter til bulter. Det er rigget til tauer som man kan holde seg i. 

Opp denne “hønsetrappa” må en også forsere for å komme seg videre. Når det er sleipt og glatt virker “trinnene” noe lave, så her må en ha tunga rett i munnen.

Etter en litt strabasiøs nedtur fra Prekestolen kommer en til en idyll av en strand, Jesusbukta som den blir kalt.  I ut.no sin beskrivelse av løypa, heter det at det i 1940 var en kristelig ungdomsleir her hvor det ble malt på fjellet;  Tro paa Jesus!  Se helt til høyre i bildet.
Veien tilbake til utgangspunktet går på en 
bred traktorvei og byr ikke på utfordringer av noe slag. Fin tur med mange oppslagstavler langs stien med historiske opplysninger og om geologi og planteliv.  Alt står i ut.no sin beskrivelse, vel verdt å lese. 

Del dette: