Velg en side

Bompenger i Sande, årskort og dagskort.

Her er en oversikt over de mest brukte veien opp til turområdene.  Det er fire områder der man kjøre helt opp etter å betalt ved bommen, og to hvor man må sette igjen bilden ved bommen.  Er det noe som har bemerkninger kan det sendes til;  post@sandenett.no

For å komme helt inn til skogsområdene med bil må en betale bompenger.  Det gjelder Vestskogen, Østskogen og  Fjellskard.

Dagskort kjøper man ved bommene, men med årskort er det litt forskjellig.  Årskort til Vestskogen kan man få kjøpt på biblioteket i Sande, og det koster pr. desember 2023,  650 kroner.

På kartet er de forskjellige bompengestedene markert med en rød ring med et tall ved siden av. Nr. 1 er bommen opp til Vestskogen, 2 er Guriløkka, mrk. ikke vintervei.  3 er Fjellskard, 4 er veien opp til Suluvann og 5 er veien opp til Blindevann. Her er bommen plassert nesten helt oppe ved Blindvann.  6 er veien opp til Hvittingen.  Kartet er en kopi fra Norgeskart.

Nytt i år, 2023,  er at man nå kan kjøre helt inn til Guriløkka ved å betale 50 kroner for en dagstur, 200 kroner for et årskort.  Merk deg at dette ikke er en vintervei og altså ikke brøytet. Les mer om Veiavgift til Guriløkka her. 

Opp til Fjellskar kan man også kjøre bil helt opp mot et dagskort på kr. 50,- som man kan vipse ved bommen.  Et årskort koster som bildet viser 800 kroner. Her må man sende til en mailadresse, som også vises på bildet.

Vel oppe på Fjellskar er det mange turløyper å velge i og flere spektakulære utsiktspunkter. Se mer om dette under menyen; Friluftsliv.

 

Veien opp til Suluvann er mye brukt og her er det også bom.  En dagstur koster kr. 50,- og for et årskort 900 kroner. Begge alternativene betales ved bomstasjonen.

Veien opp til Blindevann starter ved Sando hvor det står at man må betal 50 kroner for å kjøre opp den nærmere 4 kilometer lange strekningen opp til parkeringsplassen oppe ved Blindevannman. Det kan man gjøre ved å vipse til nummeret på skiltet.  Dette skal gjøres før man kjører opp, forstår jeg det riktig.  Oppe ved Blindvann er det bomstopp for bil, mye på grunn av at Blindevann er en drikkevannskilde. Fra parkeringsplassen oppe ved Blindevann er det mange flotte turområder.

Les mer om turmulighetene i de forskjellige områdene i Sande, her.

Opp til Hvitting er det ikke lov å kjøre og følgelig ingen bompenger, men det er en bom som stopper biler, men med god plass til å passere med en sykkel. 

Parkering for bilen er det rett etter å passert skytterbanen, og jeg tror ikke det koster noe å stå der.

Del dette: