Velg en side

Genialt fra Norgeskart, finn ut hvor lang turen blir!

Vi vil jo gjerne på forhånd vite hvor lang turen er når vi har bestemt oss for å gå fra et sted til et annet. Det er mulig dette er gammelt nytt, men jeg fikk nylig tipset og synes det var så bra at jeg bestemte meg for å formidle det videre.

Gå inn på norgeskart.no og velg stedet du vil gå tur i.  Klikk på menyen, de tre strekene øverst til venstre.  Da dukker TEMAKART opp, og litt lengre ned i menyen; HVA VIL DU GJØRE? Klikk så på  »Tegne og måle».  Da dukker det opp et nytt vindu. Velg LINJE og merk av på ruten foran:  VIS MÅL PÅ KARTET, så lagre. Da vil du se en liten blå runding som følger musepekeren.
Klikk så i kartet der du ønsker å starte. Klikk deg videre til på de stedene du ønsker knekkpunkt og avslutt med dobbeltklikk. Lengden vises på linjen i kartet.  Det kan være litt knotete de første gangene når man har klikket feil, men da kan man gå til TØM, klikk på den og start på nytt.

På kartet har vi målt avstanden fra Lavvannsmyr og opp til utkikkspunktet Montebello og som kartmarkeringen viser er det drøyt 1 og 1/2 km opp, eller 1530 meter. Selv om det er tatt hensyn til at stien bukter seg oppover  er det vanskelig å måle hver sving fra start til mål, men det gir en god pekepinn på avstanden.  Det er en fordel å forstørre kartet så mye som mulig da er det lettere å få det mer nøyaktig. Det er flere valg i menyen, hva slags farger man vil ha på linjene man lager på kartet og om man vil ha en heltrukken linje, streker eller prikker.  Det er også mange andre finurligheter i dette opplegget som man kan prøve. 

Flott digital løsning fra Norgeskart, både på PCén og mobilen.  Finn ut hvor lang turen blir, på forhånd.

Også på mobilen
Har du lastet ned en app fra Norgeskart på mobilen kan du med enkle grep se hvor lang turen blir her også. Klikk på søkersymbolet og skriv inn stedet du gå tur i. Manøvrer deg til aktuelt området, klikk på menyen og velg Mål avstanden. Da dukker det opp en rød runding som ligner på et slags trådkors. Beveg rundingen over ønsket posisjon og klikk på den røde runding med + tegnet.  Da blir det en liten hvit runding markert på kartet.  Beveg kartet og klikk på +tegnet.  Her kan man følge stien eller veien og få fram avstanden øverst i mobilen.  Kartet på mobilen viser at det er ca 4,7 km fra Selvik og opp på Suluvannet.

Fra Selvik og veien opp til Suluvann er det ca. 4, 7 km.

Selv om de digitale løsningene er imponerende er det også smart å ha med seg en analog kartmåler som denne til  papirkartet.

Del dette: