Velg en side

Tur til Montebello, 533 moh.

Montebello, 533 m.o.h. “den vakre åsen”,  har sin egen historie, men den skal jeg ikke ta her,  bare snakke om turen opp. Hvis vi tar utgangspunkt i parkeringsplassen på Lavvannsmyr og opp til Montebello vil det kun ta ca 30 – 40 minutters rolig gange. Tekst og foto;  Anders Aaserud

Parker på parkeringsplass ved Lavvannsmyr, (se på kartet under)  her kan man kjøre helt inn på sommer-halvåret.  Følg skiltet t.h. i bildet, som skimtes så vidt.
Etter bare 100 meter fra parkeringsplassen deler stien seg og det kan kanskje forvirre noen at stien som går til høyre er blåmerket, mens den til venstre ikke  er det,  se person med blå anorakk på bildet t.h. Begge stiene fører til Montebello, men den som går til venstre er best, stien til høyre er brukt av skogsmaskiner og ikke så god å gå på.

Stien til venstre er antagelig den opprinnellige og etter noen minutter passeres et skilt med det lokale stedsnavnet “Kølabånn”. Hvorfor er jeg ikke sikker på? Den gamle stien krysser den brede traktorvegen litt lengre opp,  men forsett på den gamle, den går i tett skog langs den bratte fjellskråningen opp til Kabrettaåsen.  Stien krysser så etter en stund veien som går fra Hof, se tekst på kartet under, og til Kabretta, den gamle hytte som ble bygd av Eidsfoss verk for lenge, lenge siden.  Vær opps på at det kan være et hogstfelt på denne strekningen. 

Kabretta ligger flott til med en bred grassvold forann. Her ender “Hof-veien”, men stien opp mot Montebello fortsetter til høyre for det røde uthuset på bildet.

Siste etappen opp til Montebello starter altså rett til høyre for det røde uthuset og kan være litt vanskelig å få øye på i første omgang, men det er et skilt på høyre side og stien blir tydeligere etterhvert.

Nå er det bare å følge stien som faktisk går helt til Presteseteråsen, men tar av til venstre og ut på Montebelloplatået etter noen hundre meter i ganske bratt terreng. 

Ingen tvil, her må vi ut å se på utsikten.  Jeg er forresten ikke så sikker på om dette skiltet står fremdeles, det er mange år siden bildet ble tatt.

Del dette: