Velg en side

Turer på Vestskogen

Vestskogen er et flott turområde med utallige turmål.  Mange områder ligger over 500 moh. og har flott utsikt.  Parkeringsplassene oppe ved Lamannsmyr er et godt utgangspunkt for å gå til Montebello, Presteslettås, Presteseteråsen, som er Sande høyeste område på 568 moh., for å nevne noen. For å komme dit må en kjøre opp Kalmoveien hvor det er bompenger.

Andre turområder, som f.eks Munken, og Lille Munken, må man parkere ved Sandaker og gå eller sykle opp, her er det privat vei og forbudt å kjøre bil.  Fjellskarområdet har også flotte turområder og hit kommer en ved å kjøre opp Fjellskarveien, hvor det også er bompenger.

Det er gode stier og milevis med skogsbilveier som egner seg til sykkelturer på Vestskogen, og det er flere idylliske vann hvor en kan få seg en dukkert når temperaturen tilsier det.

Se kart nederst på siden.

Bildet: Her har vi skogsbilveien som går fra Guriløkka og opp til Skogssetra mellom Munken og Glanern.

På vinterstid er dette området i en særklasse på vår kant av landet.  Med sin høye beliggenhet, parkeringsplassen på Montebello arena er på hele 395 moh, og er det  mest snøsikkre området i Drammens regionen og Vestfold og besøkes av tusenvis i løpet av sesongen.

Milevis med gode oppmerkede løyper sommer som vinter. De mange milene med gode skogsbilveier passer  jo ypperlig for sykkel.

Rundt Kalmovann
Lett tur, men passer ikke for sykkel.

Tur til Montebello       
Starter ved Lamannsmyr.

Presteseteråsen
Starter også på Lamannsmyr.

Tur til Presteslettås
Relativ lang tur skal den gås fra Lamansmyr.

Tur til Fjellskard
Mange muligheter fra utgangspunktet.

Tur til Munken
Fin tur med flott utsikt.

Konnerud-Sande
Klassisk langtur

Tur til Husemyr
Liten avstikker fra Guriløkka, fin kulturopplevelse.

Øyevannsrunden
Når frosten og snøen har kommet blir det kjørt løyper rundt Øyevann

Kart over Vestkogen.
Kartet til venstre er over det store skogsområdet som vi kaller Vestskogen.  Her ligger et utall av turmuligheter både sommer som vinter og området er mye besøkt. I de siste årene er veien opp til Montebello arena, som det heter nå, forbedret og parkeringsplassene er utvidet.  På sommerhalvåret kan man kjøre inn til Lamannsmyr.  Derfra er det en rekke turer å velge i.
Fjellskard området er også endel av Vestskogen og her kan man også kjøre helt området Fjellskard.  Herfra er det også mange muligheter.

Kartet er et skjermbilde fra norgeskart.no

Del dette: