Velg en side

Turer på Vestskogen

Det mest vanlig er å dra inn til Montebello Arena hele året, og Lavvansmyr på sommeren,  for så å velge seg en tur-retning.  Nylig ble turmulighetene utvidet, nå kan man kjøre helt inn til Guriløkka, som også er et ypperlig utgangspunkt  for mange flotte turer.  

Vestskogen er et flott turområde med utallige turmål.  Mange områder ligger over 500 moh. og har god utsikt i flere retninger.  Parkeringsplassene oppe ved Lamannsmyr er et godt utgangspunkt for å gå til Montebello, Presteslettås, Presteseteråsen, som er Sande høyeste område på 568 moh., for å nevne noen. For å komme dit må en kjøre opp Kalmoveien hvor det er bompenger.

Andre turområder, som f.eks opp til Munken, og Lille-Munken, måtte man parkere ved Sandaker og gå eller sykle opp, her er det privat vei og forbudt å kjøre bil. OPS!  Men ikke nå lenger, betal 50 kroner og du har lov til å kjøre opp på Guriløkka.   
Fjellskarområdet har også flotte turområder og hit kommer en ved å kjøre opp Fjellskarveien, hvor det også er bompenger.

Det er gode stier og milevis med skogsbilveier som egner seg til sykkelturer på Vestskogen, og det er flere idylliske vann hvor en kan få seg en dukkert når temperaturen tilsier det.

Se kart nederst på siden.

Bildet til venstre: Her har vi skogsbilveien som går fra Guriløkka og opp til Skogssetra.  På venstre side ligger Munken, 475 moh,  og på den andre sidene,  Glanern ca. 425 moh.

På vinterstid er dette området i en særklasse på vår kant av landet.  Med sin høye beliggenhet, parkeringsplassen på Montebello arena er på hele 395 moh, og er det  mest snøsikkre området i Drammens regionen og Vestfold og besøkes av tusenvis i løpet av sesongen.

Milevis med  oppmerkede løyper sommer som vinter. De mange milene med gode skogsbilveier passer  jo også ypperlig for sykkel.

Turbeskrivelser for noen av turene på Vestskogen. 

Rundt Kalmovann
Lett tur, men passer ikke for sykkel.

Tur til Montebello       
Starter ved Lavvannsmyr.

Tur til Presteseteråsen
Starter også på Lavvannsmyr.

Tur til Presteslettås
Relativ lang tur hvis den skal gåes fra Lavvannsmyr.

Tur til Fjellskard
Mange muligheter fra utgangspunktet.

Tur til Munken
Fin tur med flott utsikt.

Konnerud-Sande
Klassisk langtur

Tur til Husemyr
Liten avstikker fra Guriløkka, fin kulturopplevelse.

Øyevannsrunden
Når frosten og snøen har kommet blir det kjørt løyper rundt Øyevann

3 muligheter for å komme seg inn i Vestskogen

Kart over Vestkogen.
Kartet til venstre er over det store skogsområdet som vi kaller Vestskogen.  Her ligger et utall av turmuligheter både sommer som vinter og området er mye besøkt. I de siste årene er veien opp til Montebello arena, som det heter nå, forbedret og parkeringsplassene er utvidet.  På sommerhalvåret kan man kjøre inn til Lamannsmyr.  Derfra er det en rekke turer å velge i. Merket med 1. 

Fjellskard- området er også endel av Vestskogen og her kan man også kjøre helt fram til utgangspunktene for forskjellige turer.  Herfra er det også mange muligheter. Merket 3.

Den røde rundingen med tallet 2 er den nye muligheten til å komme seg lengre inn i Vestskogen ved at Selvik bruk har åpnet mulighetene ved å kjøre inn til Guriløkka ved å betale bompenger kr. 50,- f ro dagstur, og 200 for årskort.  Det står på skiltet at dette gjelder kun sommerhalvåret.  Mao blir det ikke brøytet. 

Kartet er et skjermbilde fra norgeskart.no

Til Montebello Arena:  Veien opp mot Vestskogen starter ved Sande sentrum.  Kjør over brua ved jernbanestasjonen og ta til høyre inn i Dyegata som går over i Kalmoveien.  Følg denne noen kilometer fram til bommen.  Her koster det for en tur kr. 50,-  Årskort koster 600 kr.

Til Fjellskard; følg  Gallebergveien fram til Fjellskardveien som går fram til bommen, en drøy kilometer.  Herfra er det strake veien oppover til Fjellskard, og mange forskjellige turmuligheter.  

Veien opp til Guriløkka går opp fra Kalmoveien, noen hundre meter etter man har passert Ødeskau gård.

Etter en drøy kilometer er man framme på Guriløkka. Her bør man parkere, selv om man kan kjøre noen hundre meter til… 

… men her er det bom og ingen parkeringsplasser.

Del dette: