Sande Musikkorps


Sommer og sol i Sande sentrum og konsert med Sande Musikkorps skaper god stemning.

Sande Musikkorps er en institusjon i bygda og scorer høyt i krevende konkurranser på landsbasis.  Musikkorpset ble stiftet i  september i 1967, men hadde “aner” fra flere ti-år tilbake, Guttemusikken het det i gamle dager, så Sande Ungdomskorps.  I 1967 var det altså en gruppe på 15 som ønsket å satse på janitsjarbesetning.  I 1987 kunne de feire 20 års jubileum innbydde til konsert i det nyombygde kommunelokalet.  Korpset var på dette tidspunktet oppe i hele 55 spillende medlemmer og aktiviteten og det musikalske nivået var høyt.

Sandekorps til topps i konkurranse
I april 1988 kunne lokalavisa fortelle om flotte reultater for både Sande Musikkorps og Sande Juniorkorps som begge hadde deltatt i konkurranser i løpet av våren.
Bildet t.v. viser Sande Musikkorps, men er scannet inn fra avisa fra 1988 og har dårlig bildekvalitet, men illustrerer hvor mange det var i korpset på denne tiden. Her er de fotografert da de deltok på Buskerudfestivalen som er en konkurransefestival innen janitsjarmusikk som Sande Musikkorps deltok sammen med en rekke andre korps fra distriktet.  Sande Musikkorps gikk til topps i sin divisjon og tok 1. ærespris foran Kongsberg og Tønsberg.
Sande Juniorkorps deltok også på Buskerudfestivalen og oppnådde 2. plass og 2. ærespris.  Det unge korpset hadde i mars kvalifisert seg til NM som har over 40 deltagenede korps og som skulle gå av stabelen i juni 1988.

2. plass i NM
1. og 2. juli 1989 ble det arrangert NM i janitsjar, denne gangen på Hamar og Sande Musikkorps tok en 2. plass med hele 90 poeng og 1. ærespris.

Del dette: