Velg en side

Sande Musikkorps 

Sommer og sol i Sande sentrum og konsert med Sande Musikkorps skaper god stemning.

Sande Musikkorps er en institusjon i bygda og scorer høyt i krevende konkurranser på landsbasis.  Musikkorpset ble stiftet i  september i 1967, men hadde “aner” fra flere ti-år tilbake, Guttemusikken het det i gamle dager, så Sande Ungdomskorps.  I 1967 var det altså en gruppe på 15 som ønsket å satse på janitsjarbesetning.  I 1987 kunne de feire 20 års jubileum innbydde til konsert i det nyombygde kommunelokalet.  Korpset var på dette tidspunktet oppe i hele 55 spillende medlemmer og aktiviteten og det musikalske nivået var høyt.

Sandekorps til topps i konkurranse

I april 1988 kunne lokalavisa fortelle om flotte reultater for både Sande Musikkorps og Sande Juniorkorps som begge hadde deltatt i konkurranser i løpet av våren.
Musikkorpset deltok sammen med en rekke andre korps fra distriktet.  Sande Musikkorps gikk til topps i sin divisjon og tok 1. ærespris foran Kongsberg og Tønsberg.
Sande Juniorkorps deltok også på Buskerudfestivalen og oppnådde 2. plass og 2. ærespris.  Det unge korpset hadde i mars kvalifisert seg til NM som har over 40 deltagenede korps og som skulle gå av stabelen i juni 1988.

 

Del dette: