Velg en side

Vikingfylket Vestfold

Vikinghistorie: Vestfold har en sterk tilknytning til vikingtiden, med arkeologiske funn som gravhauger, skipsgraver og andre kulturelle levninger fra denne epoken. Steder som Borrehaugene, en gravplass fra vikingtiden, er et betydningsfullt kulturelt og historisk sted i fylket.
Vikingmarkedet i Horten/Borre: Dette arrangementet tar besøkende tilbake til vikingtiden og finner sted ved Borrehaugene. Vikingmarkedet inkluderer levende historieopptredener, håndverksdemonstrasjoner, vikingkampdemonstrasjoner, musikk, mat og drikke. Det er en flott mulighet for besøkende å lære mer om vikingkulturen og historien i området.
En godt besøkt nasjonalpark.  Borrehaugene brukes i dag til rekreasjon og hygge, og er vel kanskje den nasjonalparken som har flest besøk gjennom året.  Mange har med seg matkurv og slår seg ned i de flotte omgivelser og nyter tilværelsen, eller rusler gjennom parken med gravhaugene og de eldgamle eiketrærne.  Eller triller gjennom parken på et hjul, som personen på videoen.  Det må jo også være ok, bare man ikke forstyrrer øvrige besøkende.

Fredfulle Borrehaugene, landets første nasjonalpark, med sine gravhauger og mange turstier.  Her råder fred og fordragelighet og det gir ro i kroppen ved å vandre rundt her.

Borrehaugene er også godt besøk på vinterhalvåret hvor barne og voksne aker fra de enorme gravhaugene.

Annenhvert år arrangeres det Vikingmarked med Borre Vikinglag som arrangør. Dette er nordens største vikingmarked.

Del dette: