Tur til Fjellstueåsen

Fje_aas_hyt1

På vei opp til toppen går stien forbi denne enorme hella.  Den har sannsynelig gitt området navn, for den blir kalt Fjellstua.

Om området Fjellstueåsen, som ligger rett opp for Bjerkøymoloen, kan kalles Østskogen er jeg usikker på, men i mangel av en annet fellesnavn for området blir det sålenge hetende det på denne websiten.

Tekst og foto;  Anders Aaserud

Turen starter altså ved at man parkerer bilen ved nordenden av Bjerkøymoloen, og går tilbake over Sandebuktveien og ca 50 meter oppover,  mot Vammen skolen før en tar stien som nå synes ganske godt fra veien.  Se bildet under t.v.

Fje_aas_sti1Fje_aas_sti2

Stien er faktisk asfaltert (!) og fin å gå på. Bildet over t.h.  Etter noen minutter i slak stigning kommer man opp i hyttefeltet og her er det litt vanskelig å navigere videre, men se på bildet, her er en trapp til høyre i parkeringsområdet, bildet under t.v.,  som fører oppover og over i en smalere trapp, bildet under t.h. Man må så passere en hytte på høyre hånd før man kommer inn på stien opp toppen.

Fje_aas_trapp1Fje_aas_trapp2

Fje_aas_mrkStien er litt utydelig her og der, men det er merket med blå-, og noen steder med røde bånd og etterhvert blir stien tydeligere.

Et stykke opp mot den store hella er stien ganske bratt og krever litt lett klatring.

Bildet under. Det er ikke helt enkelt å komme seg inn til hella, men med litt krabbing går det.  Vel inne er det bålplass og en flott utsikt.  En kan lett forestille seg at dette var en naturlig overnattingsplass for steinalderfolk.  Havet sto jo langt over dagens nivå.

 

Fje_aas.hyt2

Bildet under. Toppen av Fjellstueåsen er på 213 moh og det er svaberg og ikke så tett med furutrær og en 180 graders utsikt over Sandebukta.  Absolutt verdt turen som du bruker fra 30 til 45 minutter for å nå toppen.  Regn med like mange minutter ned, da det er ganske bratt enkelte steder.

Fje_aas_uts

God tur!

Del dette: