Tur til Hvittingen, 404 moh

En populær turstrekning er fra skytterbanen på Holm og opp til Hvittingen som ligger på 404 moh.  Dette er en stigning  på nærmere 400 meter på en relativt kort strekning, og det går nesten bare oppover. Her vil benmusklaturen få kjørt seg.  Med rolig gange må man regne ca. 1 time til toppen. Denne turen egner seg ekstra godt for syklister og de sprekeste  tar turen opp på ca 30 min.   På toppen får man lønn for strevet.  Hvittingen er en av  Oslofjordens flotteste utsiktspunkter.

Kommer du med bil og fra nord på tidligere Sørlandske hovedvei, nå Riksvei 313,  tar du til høyre ved Aannestad Motell og kjører fram Sande skytterlags bane og litt forbi den. Har man ikke vært i området på en stund vil en oppleve at det har skjedd store forandringer. Til venstre for skytebaneanlegget er det blitt et stort deponi for overskuddsmassene fra utbygging i Hanekleiva.

Parkeringsplass er anlagt ca 100 ovenfor skytterbanen.  Herfra går det en nylaget sti, til høyre i bildet, og som treffer den gamle vegen etter 50 – 60 meter.

Grusen i veien/stien er litt grov  i starten og det er litt strevsom med barnevogn med små hjul, men etter et par hundre meter blir det bedre. Turen passer også ypperlig med sykkel.  Det er noen flater som ikke er så bratte, slik at en kan få igjen pusten.

Forskjellen i å gå fra Holm i forhold til Hanekleiva er at fra Holm får du finere og finere utsikt etterhvert som man går oppover.  Fra toppen av Hanekleiva går man stort sett i “svarteste skauen” og ser lite annet enn stien.

Oppe ved Orebergvannet er man omtrent halveis og det er tid for en “pust i bakken”.

Målet er nådd og på toppen er det et flott utsiktsstårn.  Her er det en fantastisk utsikt.  Desverre er det grodd til med trær og utsikten er noe redusert.  Forhåpentlig vil det bli rensket opp her slik at trær ikke skygger for utsikten.

Her er utsikten fantastisk, faktisk i 360 grader, og er været klart ser du båtene går ut fra Sandefjord og Larvik.

En virkelig fin søndagstur. God tur!

 

Del dette: