Bær- og sopptur

På ettersommeren er det tid for bærplukking, blåbær, vill-bringebær og tyttebær i våre store skogsområder, både på øst- og vestsiden.  Litt lengre utpå, fra midten av august og utover er det sopp det gjelder, og i år, 2019, bugner det.  Det har vært varmt og en god del regn, da popper de opp.

Skogens “gull” blir de kalt og når man kommer over et slikt felt er lykken nær for mange.  Kantarell er favoritten for mange.

Den delikate piggsoppen er det spesielt mye av i år, her er det bare å forskyne seg.
Det er to lyse piggsopper: blek piggsopp og rødgul piggsopp. Begge er lyse i fargen og kjennetegnes av de lyse myke piggene under hatten. Piggene faller lett av ved berøring. De har ingen farlige forvekslingsarter. Vokser i løv og barskog. Begge soppene er gode å steke med smør i panna (Kilde: Norges sopp- og nyttevekstforbund).


Å komme hjem fra skogstur med både steinsopp, piggsopp og kantarell er spesiellt artig selvsagt.  Rensing tar imidlertid lengre tid en selve plukkingen.

En smart nettside for deg som lurer på om soppen er spiselig eller giftig er;
https://soppognyttevekster.no 
Her er det bare å bla seg gjennom.  At det finnes så mange arter er helt utrolig.  Kunnskap om sopp er spesielt vikig for det er jo fatalt å få i seg giftige sopper.

Del dette: