Velg en side

AI, eller KI, kunstig intelligens er på alles lepper om dagen og prisverdig er det at det arrangeres kurs kommende onsdag på Gran Søndre, for her er det nok mye forvirring ute å går. Kursholder er Petter Kowalik Gran som ser ut til å ha den rette kompetansen.
Noe av de bedre og mest troverdig forklaringer som er kommet om AI, er i

boka til Inga Strömke, «Maskiner som tenker».  Her avdramatiserer hun AI begrepet og forklarer hva det dreier seg om og at det ikke behøver å være så skummelt.

Omslaget på boka hennes, bildet til høyre, har tydelig referanse til den mest kjente AI én til nå;  Hal 9000 fra filmen; «2001: En romodyssé» av Stanley Kubrick laget i 1968! Hal 9000 var datamaskinen med avansert kunstig intelligens som kontrollerte  romskipet “Discovery”og styrte alle funksjonene omborde. Mannskapene kunne kommunisere med Hal 9000 ved hjelp av vanlige tastatur, eller snakke med den. Hal svarte gjennom høytlalersystemet.  For 50 år siden var dette helt vill scifi, mens det i dag begynner å bli dagligdags.

Del dette: