Velg en side

I forrige ukes lokalavis kunne vi lese at assisterende kommunedirektør Janne Visnes Melgaard og kommunedirektør Lars Joakim Tveit jobber hardt med tiltakene for å få skikk på økonomien i kommunen.

– Vi snur hver stein, sier kommunedirektørene.  De kunne tilføyd – i Sande! Det er tydeligvis her sparekniven skal brukes.

Sande bibliotek – størst når det gjelder utlån.  Foto: Anders Aaserud

Tidligere i år, i mai, kunne de fortelle at Galleberg skole, og nå også Kjeldås skole skulle legges ned. Det er jo blitt et mantra for rådmannsstillingen i kommunen å legge ned Galleberg skole for å redde en skakkjørt kommuneøkonomi. I år har de altså tatt med Kjeldås skole. Nå må det vel bli bra!

For virkelig å gni det inn i skrekkslagne og sjokkerte Sandesokninger har kommunedirektøren også foreslått å flytte Sande bibliotek fra Sande sentrum til en brøkdel av noen kvadratmeter til et rom i Energihuset! Sande bibliotek er det biblioteket i kommunen som har suverent flest utlån med over 29.429 utlån hittil i år. Holmestrand har ca. 26.634 og Hof ca. 7349.

Foruten å være det største biblioteket i kommunen når det gjelder utlån har Sande bibliotek utallige arrangement gjennom hele året både for barn og voksne og det er til tider pakket med folk i lokalene.

– Vi trenger faktisk mer plass, ikke mindre sier biblioteksjefen.

I det store og hele blir jo dette småpenger sett opp mot planene om å leie kontorer for 260 ansatte i et nytt kontorbygg som Bane Nor skal bygge i Holmestrand og leie ut til den nye, men allerede skakkjørte kommunen.

Hva er det som skjer, og hvor er politikerne fra Sande?

Del dette: