Velg en side

Hestesport

Hestesporten i Sande var på sine høyder i 2005 da Bolstad Stutteri og Ridesenter i kunne innvie sin nye gressbane med 350 startende i løpet av en solrik og fin helg i august.

Bolstad ble i løpet av noen år en av norges beste utendørs konkurransearenaer med et areal på 60 mål, som inkluderer tre grusbaner, stor oppvarmingsbane, grus konkurransebane, ny gressbane, samt ridehus på ca. 1000 m2.  Bolstad Stutteri og Ridesenter kan ikke nevnes uten at Camilla, Suzanne og Johnny Bjørnsen, bildet  under, blir med i samme setningen. 

 

Camilla og Johnny som eiere har lagt ned enormt mange timer for å få dette til.  Suzanne utviklet seg til å bli en sprangrytter i norgesklasse.

Arangementet i 2005 startet på fredag og varte til søndag kveld.  Sprangstevnet med over 500 kilos hester som hoppet over hindre på drøye 150 cm er et imponerende syn, spesielt når en ser det er små og lette jenter som håndterer de store dyrene.  Lovordene var mange rundt Bolstads nye grassbane under stevnet og deltagerne var fornøyde.  Det var Sande Rideklubb med sine rundt 100 medlemmer som sto i spissen for arrangementet og det var 20 til 30 frivillige som var innvolvert.  En av norges fremste ryttere i sprangriding, Geir Gulliksrud deltok også på landsstevnet på Bolstad.

Anlegget ble etter noen år lagt ned og hele området ble solgt. I dag er Bolstad stutteri solgt til Den Kristelige Menighet, ofte kalt for Smiths venner.

.

Del dette: