Velg en side

22 år etter at eventyreren og æresborgeren av Larvik, Thor Heyerdahl, døde, er Heyerdahls urne flyttet fra Italia til Larvik.

Det er NRK som sier dette, og de melder at æresborgeren har fått både bauta og gravsted plassert ved Larvik kirke.  Dette er nå på plass like til høyre for inngangen til Larvik kirke, se bildet.
På hver side av bautaen er det plantet en bambusplante.

Etter begravelsen i 2002 ble Heyerdahls urne plassert på familiens eiendom i Colla Micheri i Italia, der han døde 18. april 2021.

Det er tidligere ordfører i Larvik, Øyvind Riise Jensen (H), som har vært primus motor for prosjektet med å få urnen til Larvik, og han sier til NRK at han er svært godt fornøyd med at prosjektet har kommet i havn.

 

Thor Heyerdahl er Vestfolds mest kjente og en av Norges mest berømte menn med sine mange ekspedisjoner.  På Kon-Tiki-museet på Bygdøy kan man  oppleve ekspedisjonene og se begge de berømt flåtenee, Kon-Tiki, en bambusflåte  og Ra, en sivbåt.  Museet er vel verdt et besøk.  Foto, unntagen Kon-Tikiflåten på vannet, Anders Aaserud

Colla Micheri, Italia

Etter de enormt strabasiøse ekspedisjonene reiste Thor Heyerdahl rundt i Italia for å finne et sted han kunne bo med familien og bearbeide alt sitt material.  Valget falt på Colla Micheri, som ligger oppe i åsen rett over Alassio i provinsen Savona. Her ble urnen plassert etter Heyerdahls død i 2002, som sønnen Bjørn Heyerdahl viser på bildet.
Bjørn Heyerdahl døde i 2021, men bestyrte eiendommen fram til da.  Her organiserte han Thor Heyerdahl Familiens Arkiv og engasjerte seg i restaureringen av lands-byen. På kontoret i en av bygningene viser Bjørn Heyerdal endel av de mange bildene og notatene til Thor Heyerdahl sitt eksepsjonelle liv.  Foto Anders Aaserud, 2004.

Ved å gå inn på nettsiden til Kon-Tiki museumet kan man få en masse informasjon om det utrolige  og spennende livet til Thor Heyerdahl. Ved å besøke museet blir opplevelsen enda sterkere, les mer her. 

Del dette: