Velg en side

Igjen opplever vi en kort vinter. Men vi fikk i år, i motsetning til de to foregående årene 2019 og 2020, to måneder, litt kalde synes mange og for lite snø i lavlandet. Heldigvis har vi Vestskauen på betryggende høydemetere og fint skiføre og flotte løyper. Vestskauen i Sande var for et stort omland den eneste skiarena med brukbare forhold og det ble en trafikk vi ikke har opplevd før. Så mange strømmet til ski-eldoradoet at medlemmer i Sande sportsklubb måtte ut å være parkeringsvakter og bomvakter slik at det ikke skulle bli fullstendig kaos. Over 500 bilder i døgnet ble det registrert på det meste.

Sånn så det ut før mildværet satte inn, en jevn strøm med glade skiløpere i “julekort” omgivelser. Skismøringen var i over en måned blått og noen dager når gradestokken gikk under 10 var det grønt.

Denne videoen er fra torsdag 4. mars med knall-sol omtrent 0 krader, nok med snø og flotte løyper, men veldig skarpt og hardt føre. Ikke noe særlig med fall, så vær forsiktig på veien nedover.

“Turløyper Vestskauen” er en ny nettside hvor man kan skjekke forholdene. Her får du i detalj snødybde og værforhold, værmelding framover og mye nyttig stoff. Veldig fin side. https://xn--turlypervestskauen-j4b.no/
Du finner den ogs på Facebook; Turløyper Vestskauen.
Foreløpig ser det veldig fint ut med 110 cm snødybde på Laukollmyr. Bildet t.v. viser den siste lange bakke opp mot Steinmyr. Fine løyper hele veien og bra med snø.
Yr melder om kuldegrader på natta en hel uke framover, så da får vi håpe, for alle de som liker å ta seg en skitur, at snøen holder framover.

Del dette: