Velg en side

Sande stasjon vs. Holmestrand stasjon og Vestfoldbanen generelt

I den gedigne stasjonen i  Holmestrand er det et oppvarmet romslig innbygd venterom med “kantine”.

Forskjellen på komforten er temmelig stor og i denne bloggen er det pekt på dette tidligere,  1. mars 2018;  Hva er det Bane Nor driver med? Se tidligere blogginnlegg her.  Nå er forskjellen blitt enda større.  Mens togpassasjerene fra Holmestrand kan gå inn i et godt oppvarmet venterom,  inne i gangen på den gedigne jernbanestasjonen, se bildet over, må passasjerene i Sande stå ute i allslags vær og hutre seg gjennom vinteren.  I Holmestrand er det også flotte toaletter og en “kantine” i form at en stor automat,  med varme drikker og baguetter for de som ikke fikk spist frokost.  Den står inne i det nye venterommet.
Hvor er toalettene i Sande, for ikke å snakke om “kantine”.  Hva kan det komme av at forskjellen er så drøy når de to stasjonene har omtrent det samme antall reisende/pendlere.

På Sande stasjon er det kun to stusselige leskur og en åpen overbygning.  Her er det en utfrdring for togpassasjerer på vinterstid.  Med 10-12 kuldegrader, og nordavind er det direkte helsefarlig å måtte vente på et forsiket tog.  Hvorfor er det en så stor forskjell på tilbudene til passasjerene fra Holmestrand og Sande, det er omtrent like mange som pendler fra begge steder?

De større stasjonene har imidlertid et godt tilbud til sine reisende
Hvis vi begynner med endestasjoen Skien har de alle nødvendige fasaliteter, som stort venterom i stasjonsbyningen, eget leskur på perongen, WC, m.m.
Porsgrunn. Her er også det meste på plass;  venterum, WC og til og med servering, det er kiosk på stasjonen.

Larvik.  Stasjon har historie helt tilbake til 1881.  Her kan man også komme seg videre med tog sørover i Europa ved å ta Color lines ferje til Hirtshals. Larvik Stasjon har alle fasiliteter som er nødvendig; venterom i hovedbygningen, leskur på perrongen, WC, servering, m.m.
Sandefjord. På stasjonen i Sandefjord er også alt på plass, venterom, servering, WC, og sykkelhotell.

Velkommen til Norge! 

Elendige forhold på Torp Stasjon

Det er over 170.000 passasjerer årlig til og fra Torp stasjon, noe som blir nærmere 500 passasjerer hver dag, 365 dager i året.   Passasjerene blir busset fra flyplassen ved hver avgang.  Vel framme på stasjonen møter dette tilbudet til sydenfarere og turister;  et iskald glasskur.  Hva om toget eller bussen er forsinket?  Velkommen til Norge!

Stokke har venterom og wc.  Tønsberg har alt; venterom, servering, leskur på perrongen.  Her får du også en rundtur i byen, hver dag, noe mange togpendlere nok godt kunne klare seg uten.
Skoppum.  Her er det også full service; venterom, leskur på perongen, servering m.m.  Så kommer Holmestrand og Sande som er omtalt på toppen av artikkelen.

Drammen har et godt tilbud til sine passasjerer

I Drammen er det et oppvarmet og innelokket venterom også ute på perrongen i tillegg den store hovedstasjonen med oppvarmede oppholdsrom, kafe, Narvesen kiosk, toaletter osv, full service.

Del dette: